Eilen mulla oli vapaapäivä ja se aika tulikin oltua aika ahkerasti tuolla keittiön puolella, tein nimittäin valmiiksi kaikki laatikot ja paistoin pakkaseen myös kaikki leivonnaiset. Kylläpä muuten meidän kodissa tuoksui hyvältä koko päivän :D
Kirsikkainen kahvikakku
250g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1dl säilykekirsikoita (käytin vihreitä ja punaisia)
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kirsikoiden lientä
1 sitruunan kuori raastettuna
Raasta hyvin pesty sitruunankuori ja puolita valutetut kirsikat, säästä niiden liemi. Vaahdota voi/margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon kuivat aineet, raastettu sitruunankuori ja kirsikoiden liemi.
Lisää viimeisenä joukkoon puolitetut kirsikat. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, taikina on iso joten itse käytin 2 litran vuokaa. Paista 175 C uunin alatasolla noin tunnin, varmista kypsyys vielä tikulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti