torstai 29. heinäkuuta 2021

Mansikka-Daim jäätelökakku

  Lehdestä bongasin tämän jäätelökakun ohjeen ja siitä tuli niin hyvää (ja viilentävää), että päätin jakaa tännekkin :) 

Keksipohja

200 g digestivekeksiä 

75 g voita tai leivontamargariinia

Jäätelö

250 g mansikoita

(3 kpl) daim-suklaapatukkaa

5 dl kuohukermaa

1 tlk kondensoitua maitoa

sekä mansikoita ja daim-suklaapatukka

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Murskaa keksit vahvassa muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle.

Huuhtele ja perkaa mansikat, soseuta sauvasekoittimella. Rouhi suklaapatukat veitsellä. Vaahdota kerma. Sekoita kondensoitu maito joukkoon. Lisää suklaarouhe.

Kaada puolet seoksesta keksipohjalle. Valuta puolet mansikkasoseesta ohuiksi raidoiksi päälle. Levitä loppu kermaseos tasaisesti vuokaan ja valuta loppu mansikkasose raidoiksi pinnalle.

Pakasta kakkua vähintään 10 tuntia. Irrota vuoan reuna varoen, lämmitä sitä tarvittaessa kuumassa vedessä kastetulla liinalla. Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja poista leivinpaperi pohjasta. Anna kakun sulaa noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele mansikoilla ja halutessasi rouhitulla suklaalla.

Me käytiin tänään katsomassa asuntoa! Tarkoitus ois muuttaa pienempään, jotta saisi helpommin säästettyä omaan asuntoon :) Huomenna varmaan saadaan tietää valitaanko meidät, sillä eräs firma halusi myös sen asunnon, joten nyt menee vaan odotellessa tää ilta. Kerron asunnosta sitten myöhemmin, jos jotain kerrottavaa on. Peukut pystyyn! 👍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti