keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Kesälukemista

Tänä kesänä pääsen näiden kirjojen avulla ainakin seikkailemaan merellä ja aikamatkustamaan 1700-luvun Ranskaan!

Kohta mulla alkaa kesäloma ja yritän lukea mahdollisimman paljon, aamulla vaan kahvikuppi käteen ja röhnöttämään sohvalle kirjan kanssa. 💗All the Stars and Teeth

Olenkohan ainoa joka kaipaa kunnon meriseikkailua ja merirosvoja näin kesällä?
Kirja sijoittuu kuningaskuntaan, jossa vaara vaanii meren alla ja merenneidot hautovat kostoa laulujen avulla ja jossa taikuus on jokaisen oma valinta.
 
Prinsessa nimeltä Amora on harjoitellut koko elämänsä yhtä hetkeä varten, hänen täytyy todistaa kuningaskunnalle osaavansa taikoja ja komentaa sieluja  Hän kuitenkin epäonnistuu ja hänet karkoitetaan. 
Matkalla Amora tutustuu mystiseen.Bastian nimiseen merirosvoon, joka lupaa auttaa Amoraa nousemaan valtaistuimelle, jos vastapalveluksena he yrittävä löytää häneltä varastetun magian. Yhdessä he lähtevät seikkailemaan merelle ja kohtaavat matkalla vaaroja. 


Enchatée 

Heti kun tiesin tästä kirjasta niin mulla oli aivan pakko saada se, sillä 1700-luvun Ranska ja Versaillen palatsi on kiehtonut mua aina. Youtubesta muuten löytyy Versailles' dirty secrets - Toute L'Histoire niminen dokumentti, joka kertoo Versaillen palatsin historiasta ja siitä, miten likaista siellä oikeasti oli. Kuvitelkaa, että väki tuli katsomaan ja kuuntelemaan kuningasta, joka istui tuolilla joka tomitti samalla vessanpöntön virkaa 👀


Mutta ei siitä sen enempää :D Tässä kirjassa isorokko tappaa Camille Durbonnen vanhemmat, joka joutuu lapsellisen siskonsa ja räjähdysherkän veljensä huoltajaksi. Taikuuteen turvatuen Camille taikoo metallin paloista rahaa, saadakseen rahaa ruokaan ja lääkkesiin, joita he epätoivoisesti tarvitsevat.
Rahat eivät kuitenkaan riitä elämiseen ja kun Camillen velikin vielä katoaa perheen säästöjen kanssa, on Camillen tehtävä päätös.. turvautua äitinsä kieltämään mustaan magiaan ja  muuttaa itsensä La Fontainen paronittareksi jonka elämä on yhtäkkiä Versaillen palatsissa. 

Mustalla magialla on kuitenkin aina seuraksensa ja pian Camillen salaisuudet alkavat paljastua ja samaan aikaan alka myös Ranskan vallankumous. Camillen on päätetettävä; rakkaus vai lojaalisuus, aristokratia vai demokratia, vapaus vai magia.

Nyt on muuten suomalaisessa kirjakaupassa ja Adlibriksellä ihan hurjan hyvät alennukset, kannattaa käydä tsekkaamassa!! Itse tilasin just aika ison kasan kirjoja, niistä tietty tulossa postaus tänne blogiin myöhemmin 😁 

Mitä lukemista teillä on kesäksi?  

Kohta täytyy lähteä käyttämään Aadaa, pieni iltalenkki tekee hyvää kun tuli äsken leivottua ja syötyä mutakakkua :p 

Kivaa viikkoa teille kaikille! 2 kommenttia:

 1. Hauskalta kuulostavia kirjoja, kyllä minäkin mielelläni Ranskaan lähtisin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen aloitin tuon All the Stars and teeth kirjan - ja vielä en oikeen päässy siihen jyvälle.. jospa se avautuis vielä! Mä haluaisin aikamatkustaa tuon ajan Pariisiin :)
   Kivaa viikonloppua myös sinne :)

   Poista