torstai 26. maaliskuuta 2020

Voihan puut

Huomasin tässä kauhukseni tällä viikolla, että meidän takapihan ja naapuritalon puihin ilmesty pahaa enteilevät oranssiset merkit ja tää on nyy toinen päivä, kun tuolla on ukkoja kaatamassa meidän puita pois :c Näiden talojen omistaja omistaa myös tuossa äidin lähellä yhden kerrostalon ja sieltäkin eilen kaatu kaikki puut. Tästä meidän pihalta lähti myös ruusupuskat pois ja puskien tilalle valettin betonia, joten alan epäillä että tää omistaja ei vaan tykkää puista🙅 


Miten teillä on siellä karanteeni sujunu? Täällä ei vielä hajoa päät, aika paljon on tullut kateltua sarjoja ja Aadan kanssa onneksi pääsee ulos! Huomenna mennään taas viikoksi ostamaan ruokatarvikkeet, pitäis vaan äkkiä keksiä mitä leipoo, niin osaa huomenna sitten ostaa.

Mä laitoin jo pääsiäiskranssin ulko-oveen ja yhden koristeen esille. Keittiössä meillä on muuten aina noita, se ei ole pääsiäistä varten vaan tuo onnea keittiöön, ei pitäisi ruuat palaa pohjaan tai kiehua yli!


Meistä ei kumpikaan kuulu kirkkoon, joten meillä ei sen kummemin pääsiäistä vietetä, se on meillä enemmänkin perinne painotteinen ja kaikki puput ja munathan on alunperin pakanoiden symboleja keväälle, jotka sitten kristinusko on myöhemmin muuttanut itselle, joten tottakai niillä voi oman kodin koristella :) Ne muuten symboloi hedelmällisyyttä ja suojelua. Tähän aikaan rakennettujen talojen perustojen alle saatettiin laittaa kananmuna, jotta talosta pysyisi paha poissa ja siellä olisi hyvä onni.

Nyt taidan köllötellä vähän aikaa ja sitten suunnittelemaan sitä kauppalappua. Huomenna sitten jatkuu myös työt, joten pitää jotenkin saada ittensä aikasin nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti