lauantai 18. tammikuuta 2020

Ilkka Karisto : Vankina Venäjällä

Nyt tuli kyllä sukellettua täysin itselle vieraaseen maailmaan, eli suomalaisen huumekuriirin kokemuksiin Venäjän vankiloissa, mutta ajattelin että tää voisi olla musta mielenkiintoinen, koska katsottiin heti Netflixiin tultua The Irishman -leffa ( joka perustuu Charles Brandtin kirjaan, " I heard you paint houses" joka kertoo Frank Sheeranin elämästä Bufalianon mafia perheen kanssa. Leffassa näyttelee muuten Robert Deniro ja Al Pacino, joten jo heidän takia leffa on katsomisen arvonen)Ilkka Karisto kertoo tositarinan suomalaisesta Jan Salosta, joka toimi huumekuriirina ruutinikeikallaan, kunnes jääkin yhtäkkiä kiinni ja Suomen sijasta hänet passitetaan Venäjän vankilaan. Salo ei osaa venäjänkieltä ja järkyttyy miten erilaiset olot Venäjän vankiloissa on. Salo kertoo tarinansa pidätyspäivästä aina vankilasta pois pääsyyn asti.

Pakko myöntää, että oli aika rankkaa lukea ensin millaisia asioita huumekuriiri tekee, että saa huumeita salakuljetettua ja millaisissa oloissa Venäjän vangit asuvat, mm. turberkuloosin kuoleminen on siellä vieläkin yleistä. Kariston on kirjoittanut kirjan todella hyvin ja tarinaa haluaa seurata koko ajan lisää, välillä tulee jopa mietittyä, että onkohan tuota ihan oikeasti tapahtunut. Kirjassa kerrotaan mm. vankien välisestä hierarkiasta, kunnioituksesta, miten ruokaa saatiin salakuljetettua ja miten korruptoituneita osa vanginvartijoista on.

Kirja on oikeasti tosi mielenkiintoinen, itse siis "luin" tämän äänikirjana, koska mielummin kuuntelen tälläisiä kirjoja ( koska olen tosi tarkka siitä, mitä mun kirjahyllystä löytyy). Kirja on musta 3.5 tähden arvoinen koska, tuskin tulen tähän tarttumaan enään uudelleen ja vaikka tarina oli mielenkiintoinen ja tosi, niin en kirjan loputtua oikein jäänyt miettimään sitä millään tavalla.

Kirjaan kannattaa silti tarttua, varsinkin jos tykkää rikos - tai omaelämänkerroista. Se avaa myös silmiä siihen, miten erilaista maailma on muualla.

Tämän jälkeen kaipaan kyllä omaa mukavuusaluetta kirjahyllystä ja taidan lukea pikkasen kevyempiä juttuja 😊

✰✰✰,5 

2 kommenttia:

  1. Varmasti melkoista luettavaa ja vielä kun on tositarina! Voi vaan kuvitella ne vankila olot.. Tuollaisen kirjan jälkeen tosiaan jokin kepoisampi luettava kuulostaa hyvältä:) Leppoisia lukuhetkiä ja Mukavaa viikonloppua💓

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oli kyllä melkoista luettavaa, näitä on ihan mukava silloin tällöin lukea, mutta en kyllä ihan koko ajan jaksaisi :) Oikein mukavaa viikonloppua sullekkin! ! ♥

      Poista