tiistai 29. lokakuuta 2019

Soul Cakes resepti

Torstaina lähestyy ja halloweenia odotellessa tein tänään sielun kakkusia, eli soul cakesejä.

Sielun kakkujen pakanallinen perinne on hyvin vanha. Lapset kiersivät ovelta ovelle ja heille annettiin tälläinen keksi ja vastineeksi lapsi lausui rukouksen keksin antajan kuolleen sukulaisen puolesta. Näitä käytettin myös lahjoina lepyttämään vihaisia  henkiä, jotka harhailivat niille kuulumattomissa paikoissa.
Tätä kutsuttiin nimellä "Souling".Myöhemmmin katolilainen kirkko otti itselleen tämän perinteen ja näitä kakkusia alettiin antamaan köyhille, yksi kakku, yksi pelastettu sielu.


Soul Cakes Resepti
200g voita
1dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
rusinoita

Vaahdota sulatettu voi ja sokeri. Lisää vehnäjauhot. Tee taikinasta pyöreitä keksejä ja koristele ne rusinoilla.

Paista 175 C n. 8-10 min. 


Tuottaa hyvää onnea antaa näitä näin lokakuun lopun lähestyessä ystäville tai sukulaisille.

Meillä annetaan  näitä lahjaksi, syödään ja annetaan pari edesmenneille, eli laittamalla tämä vuorokaudeksi heidän valokuvien eteen. 
Suomessa on vanha perinne, jolloin kuoleille sieluille leivottiin , uhrattiin viinaa ja tehtiin ruokaa ja on jopa lämmitetty sauna. Ikkunoille sytytettiin kynttilöitä pitämään pahat henget pois. Meidänkin ikkunoihin syttyy tämän kuun viimeinen päivä kynttilät.


Papun ruokapaikallekin ilmestyi tänään kurpitsa, tänään tuli meinaan lunta maahan ja mieli teki heti laittaa kaikki jouluvalot niin sisälle kuin ulos!


Huomenna mulla on vielä vapaa päivä, joka sisältää lisää leipomista ja koko koti pitää siivota! Kokeilen uutta halloween- reseptiä ja jos se onnistuu, niin postailen siitä sitten tänne :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulushoppailua! ❆

Me käytiin Jessen kanssa vähän shoppailemassa joulujuttuja lauantaina  :) Suomessa kun ei vietetä kiitospäivää ja on yleensä marraskuussa jo...

Suositut tekstit