sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Syyskuun ensimmäinen päivä ja todella mehevän omenapiirakan resepti!

Ulkona on vielä helle, mutta mä aloittelin tässä jo pikkuhiljaa syksyä. 
Itseasiassa oon koko viikonlopun touhunnut syksyisten juttuja parissa.  


Tänään aloitin syyskuun tälleen "juhlallisesti" eli otin kaapista mun uuden syksy mukin ja join siitä aamukahvit samalla kun kattelin mun lempi tubettajaani. Tämän jälkeen päätin leipoa omenapiirakan ja meidän koti tuoksui niin hyvälle! Huomasin ettei meillä ollutkaan enää leivinpaperia yhtään jäljellä, joten laitoin tän pellilliseksi tarkoitetun taikinan vuokaan ja onneksi tein niin, koska tästä tuli todella mehevä!


150 g sulatettua voita
1 1/2 dl  sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa sulatettu voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita vielä hieman. Sekoita kuivat aineet yhteen ja kaada ne  voisokeri vaahtoon. Kaada n. 30cmx30cm vuokaan ja laita päälle omena sekä, ripottele kaneli ja sokeri. 
päälle omenoita, kanelia ja sokeria.
Paista uunissa 200 C n. 20-25 minuuttia.

Kävin nauttimassa tässä välissä vielä helteestä ja lähdin käymään äidin kanssa kävelyllä. Myöhemmin aloin koristelemaan meidän kotia ja mulla oli yksi pieni apuri tarkkailemassa  :)


Huomenna yritän kerkiä ottamaan kuvia meidän syksyisestä kodista, viime vuonna otetut kuvat löytyy tästäKLIK , se on otettu meidän edellisestä asunnosta. Hullua aatella, että ei ihan vielä olla vuotta tässä uudessa kodissa edes asuttu!


Joko odotat innnolla syksyä?
Oikein ihanaa sunnuntain jatkoa!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti