keskiviikko 28. elokuuta 2019

Paras kirjasarja, Flavia DeLuce

Pienenä mun suosikki kirjasarja oli Neiti Etsivä. Kaikki sarjan kirjat on tullut luettua kannesta kanteen ja nyt aikuisena löysin sattumalta kirjasarjan, johon olen ihan samalla tavalla hullaantunut.


Itse löysin kirja sarjan todellakin sattumalta, nimittäin 3€:lla Cittarin alelaarista. Kyseessä oli sarjan toinen osa "kuolema ei ole lasten leikkiä" jonka nimen perusteella tartuin kirjaan ja hieman takakantta selaillen laitoin omaan ostoskärryyn ja onneksi sain aikaseksi tarttua tähän kirjaan!

Kyseessä on siis kanadalaisen Alan Bradleyn luoma sarja, joka kertoo 50-luvun englannin maaseudusta ja siellä asuvasta 11-vuotiaasta t kemiaan hurahtaneesta tytöstä nimeltä Flavia DeLuce. Flavian perheeseen kuuluu hänen lisäksi postimerkkeihin hurahtanut isä, ilkeät isosiskot Duffy & Ophelia, aina yhtä uskollinen talonmies Dogger ja sympaattinen kotiapulainen Rouva Mullet.Flavia on todella älykäs, utelias, hyvin omalaatuinen ja yleensä siellä missä sattuu ja tapahtuu. Veikkaisin, että Flavian persoona varmasti jakaa mielipiteitä, itsekin yllätyin alussa kun luin kirjoja eteenpäin, mutta todella posiitivisella tavalla! Lisäksi monesti huomaan nauravani ääneen kirjan huumorille ja aina yhden kirjan loputtua on pakko aloittaa toinen.

Visuaalisesti kirjat ovat todella kauniita ja kirjojen nimet todella omaperäisiä. Tykkään myös siitä, että kirjan selkämyksessä on juoneen liittyvät kuvat.

Sarjan uusin osa "kuolon kultaiset kiehkurat" on julkaistu 22.1. 2019 & olen lukenut myös , että jossain vaiheessa kirjoista tullaan tekemään TV-sarja!
2 kommenttia:

 1. Sopiiko kirjat nuorelle?
  Kahden kirjan nimessä on viitattu kuolemaan, ovatko synkkiä.
  Meillä nuori, joka tuntuu lukeneen koko kirjaston nuorten osaston läpi ja sen vuoksi kyselen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietysti siitä, miten nuori henkilö on kyseessä. Kirjoissa ratkotaan murhia, mutta niitä ei kuvata millään järkyttävällä tavalla, itse uskon että olisin varmasti esim. 12- vuotiaana kokenut nämä todella jännittäviksi ja mielenkiintoisiksi, enemmänkin kuin pelottaviksi. Muuten kirjat eivät ole synkkiä.

   Tästä linkistä : https://www.kirjavinkit.fi/arvostelut/piiraan-maku-makea/

   löytyy aika kattava selostus, kirjasarjan ensimmäisestä osasta, kannattaa lukaista, niin uskon että tuosta saa hyvän kuvan, onko kirjasarja sopiva vai ei :)

   Poista