maanantai 5. elokuuta 2019

Grahamsämpylöitä

Huhhoij nin meni viime viikonloppu leivotessa. Pitkästä aikaa tein sämpylöitä ja laittelen tännekkin ohjetta,näitä on niin helppo tehdä!


5 dl vettä (tai maitoa)
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
4 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
7-8 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½ dl öljyä tai voisulaa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptin olen ottanut joskus Myllyn paras paketin kyljestä. Nämä löytyy Grahamsämpylätsolmut nimellä, minä menin vaan helpoimman kautta ja pyöritin sämpylät nopeasti pyöreiksi. :D Koti tuoksu niin hyvältä koko viikonlopun, kun tosiaan tehtiin ensin sienipataa ja sen jälkeen sämpylöitä ja pannaria. 😋


Hain ulkoa viljoja koristeeksi. Halusin vielä vähän enemmän fiilistellä syksyä. 


Papua kiinnosti kamalasti mitä puuhaan, rikkinäinen vilja toimi ennen roskiin päätymistä leluna. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulushoppailua! ❆

Me käytiin Jessen kanssa vähän shoppailemassa joulujuttuja lauantaina  :) Suomessa kun ei vietetä kiitospäivää ja on yleensä marraskuussa jo...

Suositut tekstit