torstai 6. kesäkuuta 2019

Young Royals kirjasarja : The Wild Queen : The days and nights of Mary, Queen of Scots

Ostin mielenkiinnosta Carolina Meyerin seitsemännen kirjan Young Royals - sarjasta. Kirjat voi aloittaa ihan missä järjestyksessä tahansa, koska jokainen kertoo eri tosielämän kuninkaallisen naisen tarinan.

Kirjassa sekoittuu fakta ja fiktio, sillä se etenee Mary (suomeksi Maria) Stuartin omasta näkökulmasta, kuitenkin kirja pysyy historiallisissa faktoissa tapahtumien ja henkilöiden osalta. Kirjaa lukiessa oli hauska miettiä,mitä Maria Stuart itse miettisi jos tämän fakta/fiktiivisen elämänkerran itsestää lukisi ja kuinka osuvasti Meyer on onnistunut kuvaamaan Marian tunteita.Maria kruunattiin 6 päivän ikäisenä Skotlannin kuningattareksi, hänen isänsä kuoltua. Maria syytti itseään isänsä kuolemasta, sillä tämä oli pettynyt siihen, että sai perilliseksi tytön. Marian lähetettiin Ranskaan, jotta hän menisi naimisiin Ranskan kuninkaan kanssa.Miehensä kuoltua Maria teki todella huonoja valintoja miesten suhteen ja hänen elämänsä päättyi mestaukseen vuonna 1587.  Tarvittiin 3 kirveen iskua, ennenkuin hänet onnistuttiin mestata. Teloittaja nosti Marian pään koko kansan nähtäväksi ja lausui kuuluisat sanat: " God save the queen".
Kirjan saa ostettua täältä KLIK!

Kirja on vauhdikas ja mielenkiintoinen ja täynnä kiinnostavaa tietoa entisajan kuninkaallisten säännöistä ja elämästä, siitä, miten jopa rakkautta piti ajatella pelkästään poliittiselta kannalta.

Kirjasarjassa kerrotaan mm. Marie Antoinetten, Catherine De´Medicini & Maria 1 elämästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti