lauantai 27. huhtikuuta 2019

Vierailulla Ruotsin historiallisessa museossa

Nyt on Ruotsin reissulta vihdoin kotiuduttu ja saatu vähän matkaväsymystäkin selätettyä :)

Illalla vielä mietittiin laivassa, että ei lähdetä maihin tultua yhtään minnekkään , mutta kas kummaa tylsyys iski, joten otettiin infopisteestä kartta ja lähdettiin tutustumaan Österholmiin kaupungin osaan.

Me käytiin nopeesti tekemässä ostoskeskuksessa kierros, mutta molemmat ollaan samanlaisia siinä, että enemmänkin kaupunkien historia kiinnostaa, joten meidän iloksi huomattiin kartalta lähellä olevan Ruotsin historiallisen museon. Matkaa meillä meni kävellen laivasta museolle n. 30 minuuttia
Näyttelytila oli todella iso ja historiaan tutustuminen alkoi jo kivikaudelta saakka. Esineitä, tarinoita ja kaikkea siltä väliltä oli niin paljon, että museossa vierähtäisi helposti monta tuntia!

Museo oli rakennettu niin, että yleisö pääsee esim. laittamaan keskiajan ritarin kypärän päähän, tutkimaan kädellä eri vuosien rakennusmateriaaleja, kuuntelemaan keskiajan ääniä & osissa huoneista näytettiin videokuvaa seiniä pitkin, mikä oli tosi hienon näköistä!


Museossa on tällä hetkellä 10 miljoonaa esinettä, joista vain 50 tuhatta on näytillä. Vuonna 2020 tiloihin avataan Viikinkimuseo, joten veikkaisin, että siellä tulee varmasti olemaan todella paljon mielenkiintoisia esineitä! Opasteet oli kirjoitettu ruotsin sekä englanninkielellä ja lattialla kulkevasta aikajanasta oli helppo seurata missä vuodessa ollaan menossa.
Viimeisenä käytiin piipahtamassa museon lahjakaupassa, josta itselle mukaan tarttui viikinkisadepallo & Jesselle juomasarvi. Myytävänä oli riimukiviä, viikinki koruja/avaimenperiä, kypäriä, puumiekkoja, kirjoja, pehmolelula jne.. hinnatkin oli tosi edulliset, joten varmasti jokaiselle löytyy jotakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti