torstai 21. maaliskuuta 2019

Vanhan koiran ravintolisät ja Yeowww! Kissanminttubanaani

Tänään hakiessani Peten koiratarvike pakettia, ajattelinkin postailla mitä lisäravinteita Aada syö ja testailla samalla, mitä mieltä Papu on tuosta paljon hehkutetusta kissanminttubanaanista.


Vanhetessa koiralla, ihan niinkuin ihmiselläkin aivojen toiminto heikkenee, joten aivojumpan lisäksi Omega 3 - öljyt on vanhukselle tosi tärkeitä. Meillä Aada syö Nutrolinin Senior ravintoöljyä, mikä sisältää luonnollisia antioksidantteja & Omega -3 öljyä. Mitä isompi koira on kyseessä, sitä aikaisemmin kannattaa öljyjen antaminen aloittaa. Aada on aina ollut tosi reipas ja aktiviinen koira mutta kyllä olen huomannut, että vireystaso on kasvanut vielä paremmaksi tän öljyn käytön jälkeen. Öljy on muutenkin hyvä apu nivelille ja tukee sydämen toimintaa!


Kissoille on myös oma Senior- öljy, jota alankin kohta Papulle antamaan, sillä tänä vuonna täyteen tulee 7-vuotta  :)

Oon myös aikasemmin käyttänyt Aadalla Nutrolin Iho & Turkki- öljyä ja voin suositella sitä lämpimästi, jos koirasta tuppaa tähän aikaan lähtemään tuhottomasti karvaa. :)

Hyviä muistileikkejä kannattaa myös koiran kanssa touhuilla.
Esim. jos koiralle ei ole opettanut ennen sanaa "etsi" niin sen voi opettaa niinkin helposti, kuin ottamalla vaikkapa makkaranpalan ja pistät koiran eri huoneeseen. Vedä makkaraa lattiaa pitkin, jotta siitä jää hajuvana ja piilota makkara sitten maton alle. Päästä koira huoneesta ja kun makkara löytyy, käytä saada etsi. Hajuaistin aktivoiminen aktivoi koiran aivoja.

B-Max B-vitamiinitabletit
Sain joskus tälläisen vinkin, että vanhalle koiralle kannattaa syöttää b-vitamiinia, koska se estää nivelten kalkkeutumista ja tukee muutenkin hermoston järjestelmää.
Pakkaus on tosi riittävä, Aada painaa n. 30 kg joten annan kolme tablettia joka aamu, pakkauksessa on 150 kpl tabletteja.

Inupekt Fortea on meillä aina hätävarana, jos Aadalle tai Papulle sattuu menemään maha hieman löysälle. Aadalla tuppaa olemaan kausia, mitä varmaan tosi monella vanhalla koiralla on, eli uloste saattaa hieman jäädä löysäksi ja jäädä peppuun kiinni, joten tätä kannattaa antaa silloin tai ripulin iskiessä. Tuote on muutenkin hyvä, koska se sopii sekä kissoille että koirille. Lisäksi kannattaa aina olla juuri äkillisen ripulin tai oksentelun takia omassa lääkehyllyssä Caninkuria! Se antaa energiaa paastolla olevalle eläimelle & korvaa ripulin ja oksentelun takia menetettyjä suoloja.

Käytössä meillä on myös korotettu ruokakuppi. Monesti saattaa nähdä, kun vanha koira syö makoillen. Monesti se johtuu ihan siitä, että koira lepuuttaa niveliä ja niskaa, mihin tulee vanhetessa paine, jos koira joutuu syömään ihan lattiatasosta.

Korotettu ruokakuppi auttaa koiraa syömään hotkimatta ja vähentää mahan turvotusta ja koira ei piereskele tai röyhtäile niin paljon. Korotus myös auttaa korjaamaan koiran asentoa ja vähentää painetta niskasta, selästä ja nivelistä.

Halvan korokkeen saa vaikkapa pahvilaatikosta ja tarpeeksi tukevasta ruokakiposta :)

Nutrolin Senior Öljy - koiralle
Nutrolin Senior Öljy - kissalle
Korotettu ruokakuppi
Kissanminttu banaani

Ihan pakko oli kokeilla meillekkin tilata tuommoinen banaanilelu, jonka täyte on siis pelkkää kissanminttua. Papu oli ihan hulluna tuohon ja nyt tätä kirjoittaessa ihan rättiväsynyt, kun touhusi lelunsa kanssa pitkään :)Onko teillä kokemuksia tuosta kissanminttubanaanista tai hyviä vinkkejä vanhojen koirien/kissojen hoitoon? Mitä teillä otetaan huomioon seniori-iässä olevat lemmikit? :) 

- Elisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti