sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

The Lie Tree - Frances Hardinge

The Lie Tree - on Frances Hardingen kirjoittama ja Chris Riddelin kuvittama, viktoriaanisen aikakauden Englantiin sijoittuva fantasiafiktiokirja.  


Kirja on hieman tummanpuhuva, kauniisti kuvitettu ja juoni on todella omaperäinen. 14-vuotiaan Faithin isä löydetään kuolleena ja Faith alkaa etsimään totuutta valheiden joukosta. Tutkiessaan isänsä tavaroita, Faith löytää epämääräisiä kirjoituksia puusta, joka ruokkii itsensä valheilla, mutta paljastaa hedelmänsä syöjälle totuuden. Mitä isompi valhe, sitä suurempi totuus. Kirjassa tulee pohdittua lojaalisuutta perhettä kohtaan, naisten asemaa 1800-luvulla ja sitä, miten valheet muokkaavat ihmistä. “I did not see your mother at the funeral,’ she said, following the thought. ‘She stopped coming to them after her own,’ Paul answered simply.” 

Kirja on voittanut  Costa Book Awardin vuoden 2015 parhaimman kirja palkinnon. Costa Book Awards on yksi arvovaltaisimmasta ja halutuimmista palkinnoista, jotka jaetaan Brittiläisille & Irlantilaisille kirjailijoille. Kirjan kuvittaja Chris Riddel on voittanut kolmesti Kate Greenway -mitalin, joka jaetaan tunnustuksena huomattavista kuvituksista lastenkirjoihin. 


The Lie tree on nuortenkirja, joka sopii hyvin myös aikuisille! Kirjaa ei ole vielä toistaiseksi ainakaa käännetty suomeksi, mutta kaikille englanninkielen taitajille, suosittelen tätä kirjaa lämpimästi. 😊

- Elisa
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti