tiistai 26. maaliskuuta 2019

Outcasts of Time - Ian Mortimer

Luin tämän kirjan kolmesa päivässä, jos oisi ollut mahdollista, olisin lukenut sen päivässä. Kun kirja oli laitettava sivuun, huomasin pohtivani miten kirja jatkuu ja odotin sen lukemista aamukahvin kanssa! Itkin ja nauroin tarinan edetessä ja kirjan loputtua olo oli hetkeksi tyhjä. Uskon, että jokaisella on edes se yksi tietty kirja, joka koskettaa sielua ja tämä oli mun.“There's so much beauty in the world, don't close your eyes to it just because you've lost your own small patch of happiness.” 
― Ian Mortimer, The Outcasts of Time


On vuosi 1348 ja rutto riehuu ympäri Englantia. Veljekset John ja William pelkäävät pian kuolevansa ja joutuvansa helvettiin. Yhtäkkiä heille annetaan mahdollisuus, joko elää viimeiset päivänsä rakkaitensa parissa ja tutussa maailmassaan tai etsiä sieluilleen pelastusta kuuden päivän aikana, heräten jokaisena päivänä aina 99 vuotta myöhemmin edellisestä.

Mulle tuli haikea olo mitä lähempänä loppua olin. Molemmat hahmot, William & John on kirjoitettu todella mielenkiintoisiksi ja jokainen päivä on täynnä uutta ja ihmeellistä niin heille kuin lukijalle. Itselläkin tuli mietittyä, miten erilainen maailma olisi sadan vuoden päästä jos siihen heräisin ja suhtautuisinko miten avoimesti kaikkeen uuteen, varsinkin kun esim. ajatus liiallisesta tekoälystä kammostuttaa mua nyt tai Black Mirror - jaksot aiheuttaa ahdistusta, voisin siis sanoa olevani tietyissä määrin hyvin teknologiakammoinen ihminen.

Suosittelen kirjaa historia-ja fantasia faneille, tässä ei tylsää kohtaa olekaan :) Kirjaa ei ole vielä julkaistu suomenkielellä.

- Elisa

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselle kirjalle!Minulla on kaksi kirjaa työnalla myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja oli kyllä ihan omaa luokkaansa, suosittelee lukemaan😊 huh, kaksi kirjaa samaan aikaan on kyllä kiitettävä työnsarka Mutta on lukeminen kyllä mukavaa puuhaa :)

      Poista