torstai 13. joulukuuta 2018

Marianne -tiikerikakku

Tää on kakku, jota mua pyydetään leipomaan joka joulu, maukas ja perinteinen mutta pienellä twistillä, nimittäin Marianne rouhe tekee suklaaosasta oikein kostean ja maukkaan! Toimii myös hyvänä joululahjavinkkinä ihmisille kellä on jo kaikkea, onhan itse tehtyihin lahjoihin kuitenkin oikesti käytetty aikaa ja mietitty lahjan saajaa :)


200g voita 2 1/2 dl sokeria 3 kananmunaa 1/2 prk kermaa
4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria2 rkl kaakaojauhetta 1 dl Marianne Crush - rouhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen sekoittaen samalla koko ajan. Lisää kuivat aineet keskenään ja sen jälkeen ne vuorotellen kerman kanssa voisokerivaahtoon. Voitele vuoka.

Kaada osa vuokaan, sekoita lopputaikinaan kaakao ja marianne rouhe. Kaada nekin vuokaan ja tasoita.  Pistele seosta haarukalla. Paista 175 C 50-60 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Kakku kumotaan hieman jäähtyneenä, itse odotin tunnin verran jotta kakkuvuoka on varmasti jäähtynyt. Koristeina käytin Dr Oetkerin sokerikuorrutetta ja Silver koristerakeita.


Huomenna tää kakku lähtee lahjaksi Jessen mummolle :)

Mikä on teidän mielestä paras kuivakakku? Omiini tämän jälkeen lukeutuu ehdottomasti maustekakku! 

2 kommenttia:

  1. Oikein kauniisti olet kakun koristellut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kauan siinä kyllä kestikin kun sormet alko olla niin täynnä sokerikuorrutetta, että koristeet tarttui niihin enemmin kiinni kuin kakkuun :D

      Poista

Joulushoppailua! ❆

Me käytiin Jessen kanssa vähän shoppailemassa joulujuttuja lauantaina  :) Suomessa kun ei vietetä kiitospäivää ja on yleensä marraskuussa jo...

Suositut tekstit