lauantai 3. marraskuuta 2018

Kurpitsalaatikko

Näin Pyhäinpäivän kunniaksi syötiin hyvää ruokaa perheen kesken ja yksi näistä oli kurpitsalaatikko! Tein tän valmiiksi jo eilen, jotta maku olisi tänään paljon parempi. Tää on herkullinen sekoitus kurpitsaa ja appelsiinia 😋


                         2 myskikurpitsaa                       
vettä 
1 appelsiini
1 kananmuna 
2 dl kuohukermaa
kurpitsansiemeniä
1 1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria
tuoretta rosmariinia
25g voita

Kuori ja paloittele kurpitsat ja laita ne kattilaan. Lisää vettä kunnes kurpitsat peittyy ja hauuta n. 30-45 minuuttia, kun kurpitsat on pehmeitä, kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita hieman jäähtyneeseen kurpitsasoseeseen muna ja kerma.  Lisää 1 dl appelsiininmehua ja raasta kuoresta 1 tl ja sekoita molemmat soseen joukkoon. Lisää mausteet. Kaada kurpitsasose vuokaan ja lisää päälle tuoretta rosmariinia,auringonkukansiemenet ja voita. 

Paista uunissa 150 C 1-1/2 h. 

Ruuan ja kahvittelun jälkeen lähdettiin vielä käymään haudoilla, mikä on meidän perinne ja varmasti monen muunkin. Hautausmaa on kyllä todella kaunis iltaisin kynttilämeressä. 


Rauhallista Pyhäinpäivää! 💖

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulushoppailua! ❆

Me käytiin Jessen kanssa vähän shoppailemassa joulujuttuja lauantaina  :) Suomessa kun ei vietetä kiitospäivää ja on yleensä marraskuussa jo...

Suositut tekstit