perjantai 31. elokuuta 2018

Shepherds pie

Elokuun viimeinen päivä, tää kuukausi meni kyllä ohi kamalan nopeesti 😱 
Täällä on nyt ollut vielä lämpimiä päiviä, mutta nyt pari päivää on satanut ja mieli alkaa tehdä "lohturuokaa" ja näin perjatain kunniaksi tein meille Shepherds Pieta. 


Me ollaan molemmat pienessä flunssassa, joten halusin tehdä ison satsin ruokaa, minkä valmistaa nopeesti ja helposti. 

Valmista iso annos perunamuussia ja anna jäähtyä. 
450 g jauhelihaa
1 selleri 
Timjamia
6 kpl porkkanoita
1 sipuli 
400g tomaattimurskaa (itse käytän Pirkan tomaatti-chiliä, sitä on 390 g pakettina) 
vehnäjauhoja

Pilko kasviket ja hauduta pannulla. Sekoita joukkooon tomaattimurska ja 1 dl vehnäjauhoja ja hämmennä hetken. Lisää joukkoon kuivattua timjamia. 
Paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla ja laita sekaan 2 dl vettä. Sekoita kaikki keskenään. 
Laita valmis jauhelihaseos vuokaan ja sen päälle perunamuussi. Paista 230 C 25minuuttia. 


Lasivuokaan tehtynä tää on aika näyttävä annos ja todella hyvää ja täyttävää, onneksi tässä flunssassa sentää maistaa vielä jotain 😅 Alkuperäinen shepherds pie tehdään muuten lampaasta, joten sitäkin kannataa kokeilla, itse oon pysynyt tässä jauheliha versiossa. 

Mukavaa viikonloppua teille kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Nam! Herkullisen näköinen!
    Kiitos ohjeesta!
    Ja ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä kokeilla, on kyllä tosi hyvää :) Oon lisänny tähän välillä jalopenoja tai herkkusieniäkin.

      Poista

Joulushoppailua! ❆

Me käytiin Jessen kanssa vähän shoppailemassa joulujuttuja lauantaina  :) Suomessa kun ei vietetä kiitospäivää ja on yleensä marraskuussa jo...

Suositut tekstit