perjantai 17. elokuuta 2018

Ruudulliset kurpitsat vanhasta paidasta

Mulla on ollut kaapissa jo pitkään eräs ruudullinen paita, jota en enään käytä mutta en oo raaskinut poiskaan heittää, vaikka se onkin ollut ihan puhki kulutettu. Selailin eilen mitä kaikkea on tullut tallennettua pinterestiin ja siellä olin säästänyt ohjeen, miten ilman ompelua voi tehdä villapaitojen hihoista kurpitsoja ja päätin kokeilla, onnistuuko sama puuvillapaidalla! 


Paidan lisäksi tähän tarvitsin juuttinarua, kuminauhoja, kuumaliimaa, täytevanua ja riisiä. Koristeeksi laitoin vaahteranlehtiä mitä mulla on iso pino 😅
Tässäpä ohje : 


1. Asettele paita hyvin ja katso että hihat on suorat eikä saumoissa ole myttyjä
2. Leikkaa hiha irti kainalon alta
3. Leikkaa hiha kahtia
4. Käännä hiha nurinpäin
5. Leikkaa 6 n. 40 cm pituista lankaa ja sidon ne yhteen niinkuin kuvassa
6. Pujota lankanippu hihan läpi
7. Sido langat kiinni kuminauhalla hihaan
8. Käännä hiha oikeinpäin, sen pitäisi nyt näyttää samalta kuin kuvassa
9. Täytä kurpitsan pohjaa ensin kuivilla linsseillä tai riisillä, jotta pohja saa painoa ja sen jälkeen lisää täytevanua noin puoleen asti.
9. Sido kiinni kuminauhalla ja leikkaa ylijäävä tyvi samaan muotoon kuin kuvassa
10. Asettele langat eri puolille kurpitsaa, ja nosta ensimmäinen lanka ylös ja kiedo sitä hieman kurpitsan tyveen ja toista sama vastakkaisella puolella ja sido sitten ne yhteen.
11. Toista kaikille langoille sama (nosta aina vastakkaiset puolet) ja kun kaikki on sidottu kiinni, kieputa ne kurpitsan tyveen ja liimaa kuumaliimalla kiinni.
12. Tein kurpitsaan koristeita niin, että sivelin ohuen kerroksen erikeepperiä juuttinaruun, jonka kiedoin kukkakepin ympärille, ja annoin kuivua ihan rauhassa. Kun liima oli kuivunut, kieputin sen varovasti irti ja liimasin kiinni kuumaliimalla.


Ihan vielä en ala koristelemaan syksyn jutuilla, vaikka kovasti mieli jo tekee. Pitää kuitenkin malttaa vielä, kun noi ilmatkin on niin lämpimiä vielä.

Oikein kivaa viikonloppua teille kaikille! Toivottavasti teillä on kiva viikonloppu, mulla ainakin tulee olemaan, sillä lähdetään pelailemaan frisbeegolffia : )

6 kommenttia:

 1. Että ovatkin nättejä...ja sopivat niin hyvin hämärtyviin elokuun iltoihin :)
  Leppoisaa viikonloppua ja mukavaa pelailuiltaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sopii! Kiva kun illat jo hämärtyy ja kiitoksia :)

   Poista
 2. On kyllä nätit!Ihana,kun tuunaat vanhasta jotain uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellekkin tulee hyvä mieli kun saa tuunailtua vanhasta uutta :) Varsinkin näitä kurpitsoja kun Suomessa ei kauhean laaja valikoima (ainakaan vielä) ole.

   Poista