tiistai 1. toukokuuta 2018

Diy riikinkukko perhoset

Oikein kivaa vappua kaikille! :) Meillä ei tänään mitenkään erityisesti juhlita, eilen hieman syötiin makkaraa ja muita herkkuja ja siinäpä se. Tänään pitkästä aikaa joogasin heti herättyäni ja aamupalan jälkeen aloin askartelemaan. Meillä on ylimääräisenä lojuneita riikinkukonsulkia, jotka sai uuden elämän perhosina.  Mulla on jo hirveä hinku päästä sisustamaan parveketta ja täyttämään se kukilla, mutta meillä on vielä yöpakkasia ja lunta maassa, joten tuolla ei vielä kukat menesty ja sisälle en yöksi niitä viitti ottaa, koska kissa varmasti kävis niitä syömässä.😀 
Mutta näitä perhosia aion siis askarella vielä lisää ja laittaa parvekkelle heti kun säät sallii!  


    Tarvikkeet 
4 kpl riikinkukonsulkia
Kuumaliimaa ja erikeepperiä
1 iso timantti ja 4 pientä timanttia
rautalankaa ja pihdit 

Liimaa  kuumaliimalla riikinkukon sulat kiinni isoon timanttiin. 

Käännä perhonen ja leikkaa höyhenet samaan muotoon kun kuvassa. Tämän jälkeen liimaa erikeepperillä sulkiin pienet timantit. Kuvassa perhosen keskellä näkyy kaksi erillistät sulansaa, joista tein perhosen antennit laittamalla pienen tipan kuumaliimaa taakse ja erotin ne erikseen.Leikkaa pitkä pätkä rautalankaa ja muotoile se kuvassa olevalla tavalla ja liimaa se kuumaliimalla perhosen taakse kiinni, anna kuivua rauhassa. Kiepsautin vielä rautalangan alaosat yhteen ja sitten perhonen olikin jo valmis!

Näitä iso rykelmä vaikkapa parvekelaatikossa kesällä näyttää varmasti kivalta! Mukava muutenkin päästä askartelemaan kesälle omia juttuja pikkuhiljaa.


Toivottavasti teillä kaikilla on oikein kiva vappu, muistakaa syödä paljon munkkeja ja simaa 🎈:)

2 kommenttia:

  1. Voi miten kiva idea! Upeita perhosia♥ Minäkin mietin mitä kivoja tuollaiset olisi terassilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kyllä nuo tosi kivalta on nyt näyttäneet parvekkeella kun auringonvalo on osunut ja riikinkukon värit ja timantit kimmeltää :)

      Poista