tiistai 6. maaliskuuta 2018

VALKOSIPULIKEITTO


Flunssakausi ja pakkaset jyllää täällä päin, mutta onneksi meillä ei vielä kukaan sairastele. Flunssakaudella kannattaa muistaa käsienpesun ja lämpimästi pukeutumisen lisäksi terveellinen, C-vitamiinipitoinen ruoka. Tää valkosipulikeitto on ollut mun "salainen ase" flunssaa vastaan, tosin se nyt ei enään kovin salainen ole kun täällä sen jaan, mutta antaa hyvän kiertää 😅

Keitto sopii myös kasvissyöjille ja kerman korvaamalla saa tästä myös vegaanisen :)


Valkosipulikeitto
3 kokonaista valkosipulia
1-2 sipulia
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
9 dl vettä
4 rkl kasvisfondia
ripaus mustapippuria
1 tlk kuohukermaa
1/2 dl tuoretta persiljaa

Irroita valkosipuleista kynnet. Kaada kynsien päälle kiehuvaa vettä ja anna pehmetä pari minuuttia. Kaada vesi pois ja kuori kynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipulit. 

Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää jauho ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisondi ja mustapippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. 

Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma sekä persilja. 

Tuhdimpaa tästä saa helposti lisäämällä joukkoon vaikkapa kanansuikaleita tai kasvisversiona tofua tai krutonkeja. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulushoppailua! ❆

Me käytiin Jessen kanssa vähän shoppailemassa joulujuttuja lauantaina  :) Suomessa kun ei vietetä kiitospäivää ja on yleensä marraskuussa jo...

Suositut tekstit