tiistai 13. maaliskuuta 2018

Pääsiäismunia sammaleesta

Pääsiäiseen on enään reilu pari viikkoa, joten eilen vihdoin ja viimein aloin koristelemaan sitä varten. Mukava kaivaa värikkäitä ja iloisia koristeita esiin ja tuoda piristystä sisälle, koska ulkona taas ilma on harmaa ja ankea. Sammalkoristeet on ollu in jo vähän aikaa ainakin jenkeissä ja itse oon pitänyt niitä tosi kauniina koristeina, joten päätin askarella niitä meidän kotiin.

 Pienemmän munan tein tosi helposti, eli mulla oli suklaamunista jäänyt tyhjä muovi, johon käytin kumaliimaa ja laitoin sammaleen päälle. Saksilla leikkasin ylimääräisen sammaleen pois ja koristelin sen kukilla ja narulla. Isomman munan tein biopussista ja rutatuista papereista, ja tässä on siihen ohje :)


                  Ruttusin palasia sanomalehdistä ja laitoin ne biopussin sisään.

  Aluksi ruttusin aika paljon, poistin papereita sen mukaan kun sommittelin,miten ison pääsiäismunan   haluan. Kun sopiva koko löytyy,painellaan ilmat pois ja loppu osa pussista leikataan.


Teippasin pussista jääneen aukon kiinni maalarinteipillä ja samalla teipillä muotoilin pääsiäismunaa  vielä enemmän omaan muotoonsa.

Sivelin ohuita kerroksia erikeepperillä pienissä osissa pussin pääälle, ja liimasin siihen aina pienen osan sammalta.  Pienemmän munan muovinkuoreen käytin sammaleen laitossa kuumaliimaa, koska ajattelin että se pysyy paremmin.

Ekan kerroksen jälkeen munasta paistoi vielä pikkasen vaaleaa läpi, joten annoin liiman kunnolla kuivua ennenkun liimasin "kaljut" kohdat kiinni. Sitten vaan saksilla trimmasin ylimääräiset sammaleet pois.

Mä laitoin nää sammalkoristeet meidän eteiseen pääsiäispupun viereen :) Ajattelin ehkä tehdä kesäksi sammalpalloja, ja joihin käytän sitten isoja styrox palloja. Styroxia voi tietty käyttää näissäkin, jos pääsiäismunan muotoisia löytyy, itse en täältä löytänyt mistään enkä netistä jaksanut tilailla, joten pussivaihtoehto oli just hyvä 👍


Me tehtiin ihan täysin uusi tyyli meidän eteiseen, siitä päivittelen joku päivä! Eteinen meni hieman enemmän valkoiseksi, koska se on todella kapea ja ikkunaton, joten se kaipas ehdottomasti enemmän valoa ja vaaleutta! Kohta mulla pitäis lähteä tarpomaan tonne lumisateeseen äidin kanssa, me käydään hieman shoppailemassa ja käyn samalla hakemassa paketin, missä on meidän keittiöön juttuja ja samalla dc-fixiä mun askartelupöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti