torstai 28. joulukuuta 2017

Pizza joulukinkusta


Okei.. mulle nakitettiin joulukinkun osto ja alkuperänen suunnitelma oli, että koska meitä on 3 syöjää, meille riittää 3-4 kgn kinkku. No siinä kävi sitten niin että.. huomasin kaupassa aivan loistavan tarjouksen 7 kg kinkuista ja nopeesti laskettuna pähkäilin että tää tulee halvemmaks ja kuka nyt joulukinkkuun voi kyllästyy muutenkaan? 
Äiti otti mukaansa niin paljon tätä kinkkua kun aatteli parille päivälle syövänsä ja meillä.. noh meillä sitä on vielä iso kasa. Laatikot me syötiin jo, joten kinkkupitsa alko kuulostamaan aika houkuttelevalta. Me tehtiin 2 eri pitsaa ja kauppaostoksiin meni reilusti alle 10€
joten budjettikaan ei kaadu jos joulun aikana tuli tuhlailtua hieman enemmän.

2 pellin pizza 

50g tuorehiivaa
4 dl vehnäjauhoja
½ tl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl sitruunaöljyä 

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, ja lisää sokeri, suola & vehnäjauhot. Lopuksi lisää öljy ja anna kohota liinan alla n. 30-40 minuuttia. 

Meidän täytteeseen kuului 

Herkkusieniä, paprikaa, juustoa,  valkosipulia, ananaksia ja tietty sitä joulukinkkua. Pitsapohjalle levitettiin reilu kerros ketsuppia , sen jälkeen reilu annos juustoa ja loput täytteet. Uuniin 220 C n. 15 minuuttia. 

Mä lisään aina kastiketta pitsoihin, joten mun päälliseen kuului vielä Pirkka American- salaattikastike, joka siis laitetaan pitsaan kun se on vähän jäähtynyt :)

Kannattaa kokeilla jos kinkkua ei vielä raaski pakastaa ja siitä haluaa kokeilla jotain uutta!
- Elisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti